marți, 28 iulie 2015

Apartament pe 6 luni inchiriat in centru

De 5 zile ne-am mutat intr-un apatament pe termen lung. Am gasit un apartament pe termen lung chiar in centrul Hajduszoboszlo la kilometrul zero pe strada Hosok Tere la numarul 5. Este un apartament nou renovat, n-a mai stat nimeni in el si e utilat complet. Azi o sa ne conecteze la TV si Internet. In zona avem toate magazinele importante din oras, statie de autobus, policlinica, scoala, loc de joaca pentru copii, frizerie, coafura si alte asemenea. Urmeaza sa stam in acest apartament cel putin 6 luni dupa care ori vom ramane aici ori vom cauta altceva, posibil sa fie o casa, deoarece ne-am dori la casa cu curte.

Avand in vedere ca aici sunt multe optiuni de cazare si putin sunt promovate, noi ne gandim serios sa ne implicam pe viitor in a cauta pe internet turisti care vor sa vina aici si sa le gasim cazare, subinchiriind anumite spatii, partamente sau case de oaspeti. Ceva de genul sa inchiriem locati bune de gazduit cu plata pe an si sa inchiriem in regim turistic. Nu stim inca sigur cum dar ne gandim la aceasta posibilitate apoi ne gandim ca tare frumos ar fi sa reusim asta si-n alte orase turistice sau statiuni din Europa cum ar fi Spania, Italia, Portugalia, Grecia, etc.

Unul din scopurile mele pe termen scurt / mediu este sa obtin cetatenia maghiara si in urmatoarele 6 luni o sa depun actele pentru cererea cetateniei. Deocamdata urmeaza o perioada in care vrem sa invatam mai bine limba maghiara si chiar sa gasim ceva munca part time aici ca se ne suplimentam putin veniturile. Aici costurile cu chiria si intretinerea sunt putin mai mari ca in Romania dar nu foarte mult. La mancare si imbracaminte sunt produse mai scumpe dar si mai ieftine, per total undeva la plus / minus maxim 15% in medie. La chirie si utilitati / intretinere sunt tot asa undeva la in medie plus / minus 20% diferite fata de Romania, asta avand in vedere ca consumul fiecarei locuinte poate fi diferit in functie de clasa energetica.

Mai jos sunt cateva poze cu apartamentul unde stam si cateva cu zona care sunt facute cu telefonul de pe geam de la etajul 1.